External triggerpoint- en fascia massage

Het lichaam is van nature vrij van blokkades, energie stroomt vrijelijk, zonder obstakels. Soms kan het gebeuren dat een deel van het lichaam verstart, en dat dit de natuurlijke flow van energie in de weg staat. Zo ontstaat een blokkade. Velen van ons houden bijvoorbeeld extra spanning vast in de schouders en dit wordt erger als het lichaam of geest onder stress staat.

Energieblokkades komen vaak door traumatische gebeurtenissen uit het verleden, of het nou in de vroege jeugd was of een recente gebeurtenis zoals een auto-ongeluk. Het verstand heeft er meestal geen problemen mee om vrijwel meteen door te gaan met het leven, het lichaam herinnert zich het trauma en slaat de herinnering eraan op in haar cellen. Bij een willekeurige provocatie kan het lichaam vervolgens reageren alsof het in levensgevaar verkeert, terwijl het verstand een logische verklaring probeert te vinden voor deze hoge mate van stress. Een geur of een gedachte is genoeg om dit mechanisme te ontketenen. Als zo’n blokkade in het lichaam blijft, dan kan het de oorzaak zijn van onverklaarbare pijn, verdriet en/of depressie.

Door external triggerpoint- en fasciamassage, open ik het lichaam zodat het zich makkelijker kan ontdoen van blokkades en zodoende maak ik het weefsel vrij van trauma.

Hoe meer ik werk met (emotioneel) lichaamswerk, hoe meer ik ervan overtuigd ben geraakt dat ondanks dat cognitieve therapie zeker behulpzaam is, het niet de sleutel is tot het oplossen van trauma’s. Door middel van lichaamswerk kunnen oude trauma’s oplossen op een cellulair niveau. En dit creëert op zijn beurt weer meer balans in het lichaam. Zodra het lichaam vrij is van stress en trauma, zal je natuurlijke energie in toenemende mate onbelemmerd stromen, en dit zorgt op den duur voor meer zelfvertrouwen, geluk en mentale emotionele balans.

Sessie  

Deze vorm van massage richt zich op het bindweefsel. Via verschillende technieken (trekken, duwen, masseren en soms ook schudden) pak ik belangrijke triggerpoints en spanningspatronen in de fascia aan en op deze manier kan pijn worden losgelaten. Ik begin met verbinding zoeken, met jou en je lichaam, opdat ik nauwkeurig kan aanvoelen wat er nodig is in dat moment. Soms is een stevige aanraking geboden, andere keren kan het zijn dat het lichaam verlangt naar een zachte benadering. Daardoor is elke sessie uniek.