Zwangerschapscursus

Waarom

Toen ik nog werkte in het ziekenhuis, zag ik groot verschil tussen koppels die zich goed hadden voorbereid op de bevalling ten opzichte van koppels die dat niet hadden gedaan. Veel vrouwen voelen zich angstig voor de bevalling en hebben geen idee wat ze moeten doen met hun angst. Het houdt hen tegen zich veilig te voelen en zich over te geven aan al wat is in het moment. Hun partners voelen zich nutteloos en hulpeloos omdat ze geen idee hebben hoe ze hun vrouw kunnen bijstaan. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich verlamd voelen, niet wetende wat hun te doen staat of hoe ze moeten reageren. Geen wonder dat er zo’n grote vraag is naar medische hulp!

Met mijn aardse en humoristische aanpak, zal ik jou en jouw partner voorzien van allerhande theoretische en praktische kennis van het geboorteproces. Dit zal jullie helpen om meer zelfvertrouwen te verkrijgen ten aanzien van de aanstaande bevalling, omdat jullie weten wat jullie te doen staat en wat je kan verwachten. Ik geef opdrachten en huiswerk mee, helemaal aangepast aan jullie situatie en relatie, en heel veel tools om met weeën en bevallingspijn om te gaan.

In mijn optiek is bevallen een ultieme oefening in overgave: tijdens de bevalling moet een vrouw zich kunnen openen, loslaten en idealiter zich laten leiden door haar partner. Daarom is elke cursus die ik geef uniek, omdat elke relatie andere dingen behoeft en andere uitdagingen heeft.

Privézwangerschapscursus 4 à 5 uur 249€

Deze cursus is helemaal op maat gemaakt, speciaal voor jullie twee, dus er is heel veel ruimte voor al jullie vragen. We zullen elkaar twee keer ontmoeten en deze afspraken duren zo’n twee à twee en een half uur. We zullen veel bespreken, het einde van de zwangerschap tot het moment van bevallen. De cursus is een mix van theoretische kennis en oefeningen die ik combineer met lichaamswerk, massage en hypnobirthing- technieken.

Tussen onze contactmomenten, begeleid ik jullie met huiswerkopdrachten. We zullen verschillende houdingen oefenen die je kunnen helpen in het baringsproces en ik zal je leren hoe je met je weeën mee kan gaan, in plaats van er tegen te vechten. Je partner krijgt ook heel veel tools en door deze cursus zal hij/zij het vertrouwen in zichzelf hebben verkregen om jou bij te staan tijdens de bevalling. Daarom is het belangrijk dat jullie allebei deelnemen aan de cursus!

Omdat ik ook heb gewerkt als medisch verloskundige heb ik veel verstand van gecompliceerde zwangerschappen, dus voel je vrij om contact met me op te nemen als je bijvoorbeeld zwanger bent van een tweeling of als je kind draagt in een stuitligging.

Zwanger voor de tweede of de derde keer

Natuurlijk is het ook mogelijk om deel te nemen aan de cursus als het niet je eerste zwangerschap is. Uit ervaring weet ik dat het heel nuttig kan zijn om over de eerste bevalling te praten en te bespreken.